donderdag 2 maart 2017

Penvissen op groot water.

Zondag 26 februari besloten om in de aankomende week (voorjaar vakantie) 1 dag te gaan vissen en al snel kwam het idee om Hans mee te vragen.

Gezien de goede vangsten van afgelopen 2 weken in het Walcherse polderstelsel had ik het idee om een groot water op de grens van Zeeland te gaan bevissen.

Het betreffende water heb ik zo'n 20 jaar geleden veel bevist maar destijds altijd met vastlood systeem en altijd voor minimaal 48u aan een stuk.
De vangsten van destijds waren dermate goed dat ik op sommige stukken van het water ook s' winters doorvistte en ook bleef vangen.

Hans daarentegen bevist het water nu 3 jaar en uitsluitend met de pen of drijvend aas en zijn vangsten  zijn erg bemoedigend.

Afijn... snel een WhatsApp bericht gestuurd of Hans deze week vrij was of vrij kon maken om de donderdag te gaan vissen.
Binnen 24u het verlossende bericht, de gehele dag vrij dus dat wordt fijn een dag samen penvissen!

Na wat heen en weer ge-app over de te bevissen stekken was het al snel woensdag avond en tijd om alle benodigdheden nog eens na te lopen.
Gezien sommige stekken koos ik voor de heavy uitvoering van mijn penhengels, minimaal 25/00 nylon en een kort gevlochten onderlijntje met een doorgeknoopte hair.

Afspraak was om Hans om 07:30u thuis op te pikken en daarna door te rijden naar de diverse stekjes om deze aan te voeren.
Na het voeren op het gemak de benodigde vergunningen gaan halen en door naar het stekje welke als eerste aangevoerd was.



Veel van de op voorhand gekozen stekjes bestaan uit steigers met dukdalven, stuwen en (polder)gemaaltjes.

In totaal 8 stekken bevist en op 1 enkele opsteker geen stoot gehad op de dobber.
Opvallend genoeg bij Hans hetzelfde, het meest verbaasden wij ons over het feit dat ook Brasem, Winde en Giebel verstek lieten gaan...


Al met al "hardcore" gevist, bekaf van het gespannen turen naar dat kleine rode puntje van de dobber en de stormachtige omstandigheden zijn we om 17:00u afgetaaid met de belofte om over een week of 4 nogmaals terug te komen voor revanche!!

3 opmerkingen:

  1. Mooi verslag walter.. erg mooi water idd met nog mooiere stekken.. zonde dat er geen vis op de mat is geweest, maar dat is ook vissen he ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Paul, het blijft een leuk water om te bevissen en nu struinend.

    En wat de vangst betreft i'll be back...��

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi water is dat, ik ken het wel, je hebt me er destijds altijd al over verteld :)

    BeantwoordenVerwijderen