woensdag 29 maart 2017

De karper is los...

Nu met het mooie weer van afgelopen dagen moest en zou er toch vis op de kant moeten kunnen komen.
Oplopende temperaturen, nevel die s' ochtends van de polderweteringen opstijgt getuigt van watertemperaturen van boven de 10 graden dus heb ik voor een duiker gisteravond een kilo mais en pellets gevoerd.

Na het ochtendritueel van koffie, kids wakker maken en ontbijten snel de spullen in de auto gelegd, de partner een kopje koffie op bed gebracht (vrije dag) en op naar de wetering.

Om 08:20 stond het pennetje te dansen in de golven, de wind was toch wel flink aangewakkerd tot een goede 5 beaufort.

Niet snel hierna de 1e aanbeet, pen komt iets omhoog om direct de diepte in te duiken, aanslaan en hangen en goed ook!!

De vis zwemt langzaam van de duiker weg, in het diepe water blijvend en aan de rustige, gestage manier van zwemmen merk ik dat het een vis van formaat is.

Na 5 minuten geven en nemen waarbij de schubkarper 1 x onder de hengeltop naar boven draaide schoot de haak los op een moment dat ik flinke druk zette om de vis uit een rietkraag te houden.

Jammer, shit en had ik maar schieten door je hoofd maar het meest voor de hand liggende is dat de karper niet stevig genoeg gehaakt is geweest, de druk die ik met het materiaal kan uitoefenen (1.5 lb) zal niet snel voor uitscheuren van de haak zorgen mits de haak goed vlees pakt.

Snelle controle van de haak en nieuwe pellets op de hair, verwachtingen zijn hoog en al snel volgt een 2e aanbeet.
Deze karper beland wel in de mazen van het net en met 74 cm en 7 kg+ gaf de karper een mooie strijd waarbij diverse sprints van 5 a 10 meter lijn door de goed afgestelde slip van de molen werd getrokken.

Na een sigaret te hebben gerookt, wat bijvoeren tussendoor wederom ingelegd en binnen het kwartier wederom een mooie aanbeet, een hele rustige dril en een karper van 72 cm in het net, deze vis was blijkbaar nog niet geheel wakker ;-)







Roll on spring, i'm loving it!!



2 opmerkingen:

  1. شركة المثالية للتنظيف

    المثالية للنظافة الشاملة تقدم افضل خدمات التنظيف ومكافحة الحشرات بالمنطقة الشرقية

    المثالية

    اسم يعني الثقة (المثالية للتنظيف) افضل شركة تنظيف

    BeantwoordenVerwijderen